Ulei & Lichide pentru motor

Ulei & Lichide

Uleiul de motor este un lichid esential pentru functionarea masinii dvs. De fapt, nu ar trebui sa va lipseasca niciodata din portbagaj un bidon cu ulei, aveti grija la indicativ, cand completati trebuie respectat indicativul !

Pentru a cunoaste nivelul uleiului va puteti baza pe senzorul din bord, dar daca aveti suspiciuni, neaparat verificati joja de ulei ! Joja de ulei are un marcaj pentru minim si unul pentru maxim, nivelul optim al uleiului este situat intre cele doua marcaje.

Sunati-ne, consultantii nostri au mereu o oferta speciala pentru dumneavoastra !

0736 887 887

Ulei - Lichide pentru motor Bucuresti: uleiul de transmisie, lichidul de frana, lichidul / uleiul de servodirectie. - 0736 887 887

3 tipuri de ulei. Cum le deosebim ?

In functie de compozitie, uleiul poate fi : mineral, semi sintetic sau full / complet sintetic.

O alta distinctie se face in functie de vascozitatea uleiului, adica rezistenta la curgere, la rece sau la temperatura normala de functionare a motorului.

Vascozitatea este definita prin doua valori numerice, separate prin initiala W (care provine de la Winter = Iarna).

Prima valoare, care poate fi 0, 5, 10 si, mai rar 15 este asociata cu modul in care curge uleiul la rece, spre exemplu atunci cand porniti motorul, in timp ce cea de-a doua, care poate fi 10, 30, 40 sau 60 se refera la modul in care curge uleiul la temperaturi normale de functionare a motorului. 

Cu cât aceasta valoare este mai mică, cu atât va curge mai bine uleiul. Prin urmare un ulei cu indicativul 5W-30 va curge mai ușor decât un ulei 10W-30 la temperaturile de pornire, iar un ulei 10W-30 va curge mai ușor decât un ulei 10W-40 la temperaturile normale de funcționare ale motorului. Asadar un ulei subtire va avea o vascozitate mare, fiind mai eficient in mentinerea rezistentei peliculei, in vreme ce un ulei gros va avea o vascozitate mai redusa.

Dar nu este necesar sa cunoasteti toate aceste detalii tehnice ! Le puteti lasa in grija noastra! Consultantii nostri va vor recomanda uleiul potrivit pentru masina dvs. in functie de specificatiile producatorului, motorizare, uzura motorului, etc.

Este bine de stiut:

Cand vine vorba de marca de ulei trebuie sa stiti ca marii producatori de masini au parteneriate consacrate cu producatorii de ulei.

Astfel, gama NISSAN-RENAULT recomanda uleiul ELF, gama VOLKSWAGEN-AUDI recomanda uleiul CASTROL, gama CITROEN-PEUGEOT este partenera TOTAL in vreme ce gama MERCEDES agreeaza uleiul MOBIL.

Desigur, acestea sunt parteneriate bazate pe afinitati intre producatorii de masini si cei de uleiuri, dvs. puteti alege in functie de buget si preferinte atata timp cat respectati indicativul recomandat si adecvat pentru masina dvs.

Alte fluide esentiale pentru masina dumneavoastra!

In aceasta categorie regasim : uleiul de transmisie, lichidul de frana, lichidul / uleiul de servodirectie.

Uleiul de transmisie, indiferent daca ne referim la uleiul de cutie sau la cel de diferential si grup, joacă un rol extrem de important în funcționarea corectă a transmisiei, menținând-o lubrifiată și protejând-o de căldură și uzură.

Astfel, cutia de viteze isi mentine flexibilitatea, nu permite deteriorarea dinților angrenajelor.

In functie de tipul de cutie cu care este echipat autoturismul dvs., uleiul poate fi pentru cutie manuala sau automata.

Transmisia automata este in topul celor mai complicate componente ale unei masini.

La prima vedere, poate nu pare mare lucru, dar schimbarea treptei de viteză și transferarea puterii motorului la angrenaje rezulta dintr-un proces amplu de combinare sistemelor electrice și mecanice, procesoarelor hidraulice și electronice, proces asigurat de transmisia automată.

In cazul cutiilor de viteze automate uleiul se schimbă mai des decât în cazul celor manuale, deci nu uitati sa consultati recomandarile producatorului pentru întreținerea corespunzătoare a tuturor componentelor mașinii.

De exemplu, producătorul Volkswagen recomandă schimbarea uleiului din cutia de viteze o dată la 2 ani.

CERE OFERTA

Stim ca aveti nevoie de piese auto rapid si ca nu aveti timp de pierdut completand formulare de comanda complicate.

Totusi, pentru a va ajuta, trebuie sa ne cunoastem! Asadar v-am pregatit un formular de comanda cat mai prietenos, dar care sa ne permita sa identificam piesele dupa seria de sasiu.

Aveti nevoie de discuri si placute de frana, filtru de ulei, filtru de combustibil, ulei CASTROL, ELF, OPEL, FORD, baterii VARTA, ROMBAT, MOLL, piese auto SKODA, Volkswagen, AUDI, NISSAN, RENAULT, LOGAN sau orice altceva pentru masina dumneavoastra ? Toate acestea si multe alte piese auto originale sau aftermarket pentru toate marcile de masini  sunt la doar un click distanta!

Completati formularul de comanda si atasati o poza cu talonul masinii ! Livram rapid din stoc si pe comanda, la dvs. acasa, la birou sau direct la service !

Subscribe to get 15% discount